Rüyada işlediği bir suç ve günahı hatırlayıp pişmanlık duyarak ağlamak, neşe ve sevince, zor durumlardan kurtulmaya;sesli ağlamak, bir musibete, belaya; gözyaşı soğuk ise sevinç, sıcak ise kedere işaret eder.
Ağlamak bazen de tam tersi olarak sevineceğinizin işaretidir.
Rüyada ağlama genellikle iyiye yorulmaz. Bazı yorumculara (tabircilere) göre ise, rüyada ağlamak, tersiyle yorumlanır. Yani rüyada ağlamak, sevinmeye ve sevinileceğine işaretle yorumlanır.
- Rüyasında sessizce ağladığını görmek, rüyayı gören kimsenin sevineceğine ve feraha ereceğine işaret eder.
- Rüyada birinin öldüğünü görüp onun için sessizce ağladığını görmek, rüyayı gören kimse, o ölüsü için ağladığı kimseden iyilik göreceğine işaretle yorumlanır.
- Rüyasında ağlamadığı halde gözlerinden yaş aktığını görmek, rüyayı gören kimsenin dilek ve muradına ereceğine işaretle yorumlanır.
- Rüyasında ağladığını ve gözyaşlarının yanaklarını yaktığını görmek, sevinç ve iyilikle tabir edilir. Şayet gözyaşları yanaklarını üşütüyorsa, üzüntüye işarettir.
- Rüyada Kur’an dinlediğini ve ağladığını görmek, sevinçle ve kederlerden kurtuluşla yorumlanır. Allahtan korkarak ağlamak ta aynı yoruma tabidir.
- Rüyasında ağladığını görüp sonra da güldüğünü görmek, rüya sahibi (rüyayı gören kimse) için ecelinin yaklaştığına işaret olarak yorumlanır.
- Rüyasında sağ gözünden çıkıp (akıp) sol gözüne yaş girdiğini görmek, yakınlarına kavuşacağına işaret eder.
- Rüyada ağlamanın iyiye yorulması, bağırıp çağırmadan sessizce ağlamaktır. Bu yorum Cafer-i Sadık’ın yorumudur. Bunu binden fazla denediğini ve hep hayır ve iyilikle karşılaştığını söylemektir.
Rüyada ağlamak, sevince; gülmek de gam ve kedere delâlet eder.
Yüksek sesle bağırarak, yahut elini yüzüne vurarak, söz söyleyerek, cep ve yakasını yırtarak ağlamak, gerçek hayatta da ağlamaya yorumlanır.
Rüyada Allah (c.c.) korkusundan ağladığını görmek, ferah ve sevince işâret eder.
Yine rüyada ağlamak, Allah’tan korkmaya, rahmetin inmesine, muhtaç olan kişiler için ise yağmur yağmasına işâret eder.