Etiket arşivi: ramazan ayı

2018 Ramazan Ayı Ne Zaman?

2018 yılına ait dini takvime göre bu sene üç aylar 19 Mart 2018 itibarı ile başladı. Üç ayların başlaması ile en merak edilen sorulardan birisi de “2018 ramazan ayı ne zaman?” oldu. Bu sene Ramazan ayı, 16 Mayıs 2018 tarihi itibarı ile başlayacak ve Ramazan Bayramı’na kadar devam edecek.

Bilindiği gibi Ramazan ayının başlangıcı dini takvime göre belirlenmektedir ve bu sene de belirlenene göre Ramazan ayı 16 Mayıs’ta başlayacak. On bir ayın sultanı olarak da bilinen Ramazan ayı boyunca oruçlar tutulmakta ve yardımlar yapılmaktadır. Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aylardan birisidir.

Ramazan ayı içerisinde de önemli günler ve geceler bulunmaktadır. Kadir gecesi de bu gecelerden birisidir. Kadir gecesinin ne zaman olduğu tam olarak bilinememektedir fakat Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilmektedir.

Ramazan ayında yapılan ibadetlerden birisi olan oruç tutmak sadece bir süre aç kalmak olarak görülmemelidir. Oruç tutmanın değişik anlamları vardır. Araştırmalar sonucunda Ramazan ayında tutulan orucun insan vücuduna da birçok yararı olduğu tespit edilmiştir. Ramazan ayında tutulan oruç insanın nefsinin aşırı ihtirasını ve isteklerini engellemektedir ve sabırlı olunmasını sağlar.

On bir ay boyunca sürekli çalışan mide Ramazan ayına girilmesi ve oruç tutulması ile birlikte kendisine dinlenecek imkan bulur. Bilimsel açıdan da sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca oruç toplumların birleşmesini de sağlamaktadır. Birlikte açılan oruçlar ve kurulan iftar sofraları sayesinde Ramazan ayının değeri daha da iyi anlaşılır.

2018 Ramazan ayı ne zaman kapsamında önemli olan diğer bir konu da Ramazan Bayramının ne zaman başlayacağı ve kaç gün süreceğidir. Buna göre Ramazan Bayramı 15 Haziran Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek.

2018 Ramazan ayı ne zaman sorusunu bu şekilde cevaplayabiliriz. Buna göre ilk olarak 15 Mayıs gecesinde sahura kalkacağız ve oruç tutmaya başlayacağız.

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

2017 Ramazan ayı ne zaman kapsamında bu ayda beslenmemizin nasıl olduğu da önemlidir. Ramazan ayı boyunca oruç tutarken sağlığınızdan da olmamalısınız. Bu yüzden iftarda ve sahurda yediklerinize dikkat etmelisiniz. Mutlaka sahura kalkmalısınız. Sahura kalkılmadığı zaman kronik bir yorgunluk hissedilebilir. Sahurda ve iftarda bol miktarda sıvı tüketimi yapılmalıdır. Özellikle su tüketimi çoğalmalıdır. Böylece besinlerin sindirimi daha da kolaylaşacaktır. İftar ve sahur arasında ara öğün de yiyebilirsiniz. Böylece normaldeki rutininiz bozulmamış olur. Ayrıca iftar sonrasında cacık, ayran ve yoğurt gibi besinlerin bulunmasına önem gösterin.

İftarda tatlı yemek de Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Fakat tatlıyı yemekten 1 ya da 2 saat sonra yemeniz daha sağlıklıdır. Şerbetli tatlılar ağır gelebileceği için daha çok sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesi mideniz için daha iyi olacaktır. Kızartma ve tuzlu besinlerden olabildiğinde uzak durun. Bu besinler oruçlu olduğunu zaman çok fazla susamanıza neden olmaktadır.