Rüyada Farz Namazı Görmek

Rüyada vaktinde abdestli olarak ayakta, rüku ve secde yaparak kıbleye karşı farz namazı kıldığını gören kimse, hac gibi Allah tarafından farz kılınan bir şeyi veya zulmen birisinden aldığı malı ya da birisine yaptığı borcu öder. Yaramaz ve çirkin işlerden sakınır.

Rüyada farz namazı kılmak, sözünde durmaya ve küstüğü birisiyle barışmaya yorumlanır.

Rüyada öğle namazı kıldığını ve onu bitirdiğini gören kimse, maksadına erişir.

İkindi namazı, kendisi veya başkası için yapacağı yemindir. İkindi namazı borca da yorumlanır.

Rüyada, akşam namazını kıldığını gören kimsenin arzu ettiği veya yaptığı işi sona erer. Akşam namazını tamamen kıldığını gören kimsenin arzu ettiği şey meydana gelir.

Rüyada yatsı namazını kıldığını gören kimse, geçimleri kendi üzerine farz olan aile halkının yiyeceklerine, içeceklerine, giyeceklerine vs. gibi şeylere ihtimam gösterir.

Sabah namazını kıldığını gören kimse, yemek ve giymek gibi dünyevi geçiminde kendisine zaruri ve lazım olan şeyleri hazırlamaya başlar. Yahut çoluk çocuğunun işine çalışır.

Akşam namazı, işlerinden kurtulmaya, yorgun için dinlenmeye de yorumlanır.

Rüyada ikindi namazını kılmak yardım ve başarıya ulaşmaya bazen da, hidayet, hayır ve korumaya yorumlanır. Akşam namazı, rüyayı görenin ana ve babasından yahut kendisini şöhreti, mevkii ve fazileti sebebiyle koruyan kimseden ayrılmasına ya da güneşin kendisine işaret ettiği bir kimsenin işinden çıkmasına yorumlanır. Bir kimse rüyada yatsı namazını kıldığını görse, yolculuk, evlenmek veya bir yerden diğer bir yere gitmek için hazırlanmasına yorumlanır.

Bağ ve bostanda namaz kıldığını gören kimse, Yüce Allah’a tövbe eder. Ziraat yapılan bir yerde namaz kıldığını gören kimse borcunu öder. Namazı kılıp bitirdikten sonra mescitten çıktığını gören kimse fazilet ve hayra kavuşur.

Rüyada kılınan cuma namazı ferahlık ve sevince, bayram ve mevsimleri görmeye, hacca gitmeye ve borcunu azaltmaya yorumlanır.

Rüyada ramazan bayramı namazını kılmak, borcu ödemeye, hastanın iyi olmasına, sıkıntılardan kurtulmaya yorumlanır.

Rüyada cenaze namazı kılmak, namazı kılınan kimseye şefaat etmeye yorumlanır. Eğer ölü tanınmıyorsa, boş gezen bir kimsenin vazife alacağına ve bir şirketten geçimini sağlayacağına yorumlanır.

Farz namazla ilgili görülen rüyalar, genellikle ha­yırla yorumlanır. Rüyasında üzerine farz olan bir namazı kıldığını görmek, rüyayı görenin sözünde durmasına, küs­tüğü ve darıldığı birisiyle barışmasına işaretle yorumlanır.

Rüyasında farz namazını kıldığını görmek, rüya sahibi için borcunu vermek (ödemek), sözünde durmak, iyi bir işe gir­mek, çok iyi bir durumda olmak, barışmak (küs durmamak), muradına ermek gibi cihetlere işaret olarak yorumlanır.

Rüyasında kendisine farz olan bir namazı kıldığını gör­mek, rüyayı gören kişinin, korku ve endişelerden emin ol­maya ve selamete ererek kurtulmaya işaretle yorumlanır.

Cafer-i Sadık (r.a.) Yorumu

Rüyada görülen farz namaz yedi cihetle tabir olunur:

  • Emin olmak, emniyete ermek ile,
  • Sürür, sevince ermek ile,
  • İzzet ve itibar sahibi olmak ile,
  • Yüksek mertebeye, yüksek dereceye ermek ile,
  • Üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmak ile,
  • Maksat ve muradına ermek ile,
  • Hacetlerinin gerçekleşmesi, verilmesi ile.

İmam-ı Nablusi’ nin Yorumu

Rüyasında farz namazını vak­tinde abdestli olarak kurallarıyla kıldığını görmek, kişinin din ve dünyası için büyük hayra ereceğine ve yüce merte­belere naili yetine işarettir şeklinde yorumlanır. (Namaz­larla ilgili geniş yorumlar için Namaz maddesine bakınız.)

 

Bir yanıt yazın